
Bebek Pencere Tamiri
Bebek pencere tamiri hizmetinde zor açılan, kapanırken takılan, kasaya sürten veya hava alan pencereleri yerinde kontrol ediyoruz. Öncelikle pencerenin mevcut çalışma düzenini inceliyoruz. Ardından kol, menteşe, ispanyolet, kilit karşılıkları ve conta sistemini tek tek değerlendiriyoruz.
Pencere arızalarında görünen belirti her zaman sorunun kaynağını göstermez. Örneğin sert dönen bir kol, kanat seviyesindeki bozulmadan da kaynaklanabilir. Bu nedenle yalnızca tek parçaya odaklanmıyoruz. Bunun yerine bütün pencere mekanizmasını kontrol ediyoruz.
Ayrıca kullanılabilir parçaları mümkün olduğunca koruyoruz. Ayarla çözebileceğimiz sorunlarda gereksiz parça değişimi yapmıyoruz. Böylece ihtiyaca göre ayar, bakım veya mekanizma işlemi uyguluyoruz.
Bebek pencere tamiri ve yerinde servis için 0530 178 39 08 numarasından Dünya Yapı’ya ulaşabilirsiniz.
Bebek’te Pencere Tamiri Yapıyoruz
Servise başladığımızda pencereyi birkaç kez açıp kapatıyoruz. Öncelikle kanadın kasa içerisindeki hareketini gözlemliyoruz. Ardından kolun ve kilit sisteminin nasıl çalıştığını kontrol ediyoruz.
Sonrasında üst ve alt menteşeleri inceliyoruz. Ayrıca ispanyolet mekanizmasını ve kasa üzerindeki karşılıkları değerlendiriyoruz.
Bu kontroller sayesinde arızanın hangi noktadan kaynaklandığını belirliyoruz. Böylece doğrudan gerekli bölüme müdahale ediyoruz.
Bebek PVC Pencere Tamiri
PVC pencere zor açılıyor veya kapanıyorsa önce kanadın seviyesini inceliyoruz. Daha sonra menteşeleri ve kasa temasını kontrol ediyoruz.
Bunun yanında kol ile ispanyolet arasındaki hareketi değerlendiriyoruz. Kilit noktalarında hiza sorunu görürsek karşılık ayarı yapıyoruz.
Son olarak pencereyi tekrar açıyor, kapatıyor ve kilitliyoruz. Böylece bütün fonksiyonları yeniden kontrol ediyoruz.
Kasaya Sürten Pencereyi Düzeltiyoruz
Pencerenin alt köşesi veya yan bölümü kasaya sürtüyorsa önce temas noktasını belirliyoruz. Ardından kanadın hangi yöne kaydığını inceliyoruz.
Menteşelerde gerekli ayarı yapıyoruz. Ayrıca pencerenin kasa içerisindeki konumunu yeniden değerlendiriyoruz.
Kilit karşılıkları yeni seviyeye uymuyorsa onları da düzenliyoruz. Böylece pencerenin rahat açılıp kapanmasını sağlamak için bütün sistemi birlikte kontrol ediyoruz.
Bebek Pencere Ayarı
Pencere kanadı zaman içerisinde aşağı veya yana doğru kayabilir. Bu durumda pencere kasaya sürtebilir ya da kapanırken zorlanabilir.
Öncelikle kanadın mevcut seviyesini belirliyoruz. Daha sonra üst ve alt menteşelerde gerekli ayarı yapıyoruz.
Ardından kilit noktalarını kontrol ediyoruz. Sonrasında pencerenin açılma ve kapanma hareketini tekrar test ediyoruz.
Aşağı Sarkan Pencereyi Ayarlıyoruz
Pencere kanadı aşağı doğru sarktığında alt köşe kasaya yaklaşabilir. Bunun sonucunda kilit sistemi de doğru hizada çalışmayabilir.
Bu nedenle önce kanadın seviyesini inceliyoruz. Ardından menteşelerde gerekli düzenlemeyi uyguluyoruz.
Son olarak kilit karşılıklarını ve kol hareketini yeniden değerlendiriyoruz.
Zor Açılan Pencereleri Kontrol Ediyoruz
Pencereyi açarken fazla güç kullanmanız gerekiyorsa kolu zorlamadan önce sistemi kontrol ediyoruz. İlk olarak kanadın kasaya temas edip etmediğine bakıyoruz.
Daha sonra kol ve ispanyolet mekanizmasını inceliyoruz. Ayrıca menteşelerin mevcut ayarını değerlendiriyoruz.
Sorunun kaynağını belirledikten sonra gerekli düzenlemeyi yapıyoruz.
Zor Kapanan Pencereleri Ayarlıyoruz
Pencereyi kapatmak için kanadı bastırmanız gerekiyorsa önce kanat seviyesine bakıyoruz. Ardından kilit noktalarını kontrol ediyoruz.
Kasa üzerindeki karşılıkların doğru konumda olup olmadığını inceliyoruz. Bunun yanında ispanyolet mekanizmasının hareketini de değerlendiriyoruz.
Gerekli ayarın ardından pencereyi birkaç kez açıp kapatıyoruz. Böylece yaptığımız işlemi yeniden test ediyoruz.
Bebek Pencere Kolu Tamiri
Pencere kolu sert dönüyor, sallanıyor veya boşa çıkıyorsa önce kol bağlantısını kontrol ediyoruz. Ardından ispanyolet mekanizmasının kol hareketine nasıl tepki verdiğini inceliyoruz.
Sorun yalnızca koldaysa uygun yeni kol kullanıyoruz. Ancak mekanizma da zorlanıyorsa önce ispanyolet sistemini düzenliyoruz.
Sonrasında kolu açık, kapalı ve kilit konumlarında tekrar çalıştırıyoruz.
Pencere Kolu Değişimi
Kırılan pencere kolunu doğrudan değiştirmeden önce mekanizmayı kontrol ediyoruz. Çünkü zor çalışan ispanyolet yeni kol üzerinde de gereksiz yük oluşturabilir.
Öncelikle mekanizmanın hareketini düzenliyoruz. Ardından pencereye uygun kolu takıyoruz.
Son olarak bütün kol konumlarını tekrar test ediyoruz.
Bebek Pencere İspanyolet Tamiri
İspanyolet mekanizması pencere kolunun hareketini farklı kilit noktalarına aktarır. Sistem zorlandığında kol sertleşebilir veya pencere tam kilitlenmeyebilir.
Öncelikle mekanizmanın hareket hattını inceliyoruz. Daha sonra bağlantı ve kilit parçalarını kontrol ediyoruz.
Ayarlamayla çalışabilecek sistemi koruyoruz. Buna karşılık görevini kaybeden ispanyolet için pencereye uygun parça kullanıyoruz.
Pencere Kilidi Tamiri
Pencere kapanıyor ancak tam kilitlenmiyorsa önce kanat üzerindeki kilit noktalarını inceliyoruz. Ardından kasa karşılıklarını kontrol ediyoruz.
Ayrıca kanat seviyesine bakıyoruz. Çünkü aşağı kayan pencere kilit hizasını da değiştirebilir.
Gerekli düzenlemenin ardından bütün kilit noktalarını yeniden çalıştırıyoruz.
Pencere Kilit Karşılıklarını Ayarlıyoruz
Kilit karşılıklarının doğru konumda bulunması pencerenin rahat kapanmasına yardımcı olur. Hiza değiştiğinde kol sertleşebilir.
Bu nedenle karşılıkları tek tek kontrol ediyoruz. Gerekli noktalarda konum düzenlemesi yapıyoruz.
Sonrasında pencereyi kapatıyor ve kilit hareketini tekrar test ediyoruz.
Pencere Menteşe Ayarı Yapıyoruz
Menteşeler pencere kanadının seviyesini doğrudan etkiler. Bu nedenle kasaya sürtme sorunlarında menteşeleri mutlaka kontrol ediyoruz.
Önce üst menteşeyi inceliyoruz. Ardından alt menteşenin seviyesini değerlendiriyoruz.
Gerekli ayarı yaptıktan sonra pencerenin kasa içerisindeki konumunu yeniden kontrol ediyoruz.
Çift Açılım Pencere Tamiri
Çift açılım pencereler hem yana hem de üstten açılır. Bu nedenle kol, makas, menteşe ve ispanyolet sistemi birlikte çalışır.
Öncelikle pencerenin yana açılım fonksiyonunu test ediyoruz. Ardından üstten açılma hareketini kontrol ediyoruz.
Sorunun hangi bölümde ortaya çıktığını belirliyoruz. Sonrasında ilgili mekanizmaya müdahale ediyoruz.
Son olarak iki açılım şeklini tekrar çalıştırıyoruz.
Yanlış Konumda Kalan Pencereyi Düzeltiyoruz
Çift açılım pencere bazen iki çalışma konumu arasında kalabilir. Böyle durumlarda pencereyi zorlamak mekanizmaya zarar verebilir.
Bu nedenle önce kanadı doğru çalışma konumuna getiriyoruz. Ardından kol, makas ve ispanyolet bağlantılarını kontrol ediyoruz.
Daha sonra pencerenin yana ve üstten açılım hareketini tekrar test ediyoruz.
Pencere Makası Tamiri
Makas sistemi pencerenin üstten açılım hareketini yönetir. Bağlantılardaki sorun veya yanlış ayar pencerenin üst bölümünü etkileyebilir.
Öncelikle makas mekanizmasını kontrol ediyoruz. Ardından kanat seviyesine ve üst menteşe bölümüne bakıyoruz.
Gerekli düzenlemenin ardından pencereyi üstten tekrar açıyoruz.
Hava Alan Pencereyi Kontrol Ediyoruz
Pencere kapalı olmasına rağmen kenarlardan hava geliyorsa önce kanat baskısını inceliyoruz. Ardından contaların mevcut durumuna bakıyoruz.
Ayrıca kilit noktalarının pencereyi kasaya yeterli şekilde bastırıp bastırmadığını değerlendiriyoruz.
Conta sağlamsa önce ayar yapıyoruz. Conta özelliğini kaybetmişse uygun yeni conta kullanıyoruz.
Bebek Pencere Conta Değişimi
Pencere contaları zamanla sertleşebilir. Bunun sonucunda kanat ile kasa arasındaki temas zayıflayabilir.
Öncelikle mevcut conta kanalını inceliyoruz. Ardından pencere sistemine uygun conta tipini belirliyoruz.
Yeni contayı yerleştirdikten sonra pencerenin kapanma baskısını yeniden kontrol ediyoruz.
Pencereden Gelen Ses Sorununu İnceliyoruz
Bebek’te dış ortam ve trafik sesi pencere sorunlarını daha belirgin hale getirebilir. Bu nedenle kanat ile kasa arasındaki teması dikkatle kontrol ediyoruz.
Ardından conta yapısını ve kilit baskısını inceliyoruz. Boşluk bulunan noktalarda gerekli ayarı yapıyoruz.
Bunun yanında conta özelliğini kaybetmişse uygun conta işlemini uyguluyoruz.
Pencerede Su Alma Sorununu Kontrol Ediyoruz
Yağmur sonrasında pencere çevresinde su görüyorsanız önce suyun giriş bölgesini inceliyoruz. Daha sonra tahliye noktalarını ve conta yapısını kontrol ediyoruz.
Ayrıca kanat ile kasa arasındaki teması değerlendiriyoruz. Ayar sorunu tespit edersek gerekli düzenlemeyi uyguluyoruz.
Böylece yalnızca su izine değil, sorunun kaynağına odaklanıyoruz.
Pencere Tahliye Bölümlerini Kontrol Ediyoruz
PVC pencere sistemlerinde tahliye alanları yağmur suyunun dışarı yönelmesine yardımcı olur. Bu nedenle su sorununda tahliye noktalarını da kontrol ediyoruz.
Önce tahliye yolunu inceliyoruz. Ardından conta ve kasa birleşimlerini değerlendiriyoruz.
Sonrasında pencerenin mekanik ayarını yeniden kontrol ediyoruz.
Pencere Kapanma Baskısını Ayarlıyoruz
Pencere kasaya yeterli baskı uygulamadığında hava ve ses geçişi artabilir. Buna karşılık fazla baskı kol ve ispanyolet sistemini zorlayabilir.
Bu nedenle kilit noktalarını ve kanat baskısını birlikte değerlendiriyoruz. Ardından gerekli ayarı uyguluyoruz.
Son olarak pencerenin bütün kenarlarını tekrar kontrol ediyoruz.
Pencere Bakımı Yapıyoruz
Yoğun kullanılan pencerelerde mekanik parçalar zamanla ayar isteyebilir. Bu nedenle kol, menteşe, ispanyolet ve kilit sistemini kontrol ediyoruz.
Ayrıca bağlantıları ve contaları inceliyoruz. Gerekli noktalarda ayar yapıyoruz.
Bakım sonrasında pencereyi tekrar çalıştırıyoruz. Böylece bütün fonksiyonları yeniden değerlendiriyoruz.
Eski Pencereleri Önce Tamir Açısından İnceliyoruz
Eski bir PVC pencere sorun çıkardığında doğrudan komple değişim önermiyoruz. Öncelikle kasa ve kanadın durumunu inceliyoruz.
Ardından mekanik parçaları kontrol ediyoruz. Sağlam parçaları koruyoruz.
Bunun yerine yalnızca arıza çıkaran kol, menteşe, ispanyolet, kilit veya conta üzerinde çalışıyoruz.
Bebek ve Yakın Bölgelerde Pencere Tamiri
Bebek’te pencere tamiri hizmeti veriyoruz. Bunun yanında Arnavutköy, Etiler, Rumelihisarı ve Kuruçeşme çevresindeki pencere arızalarına da servis sağlıyoruz.
Arnavutköy ve Kuruçeşme tarafında pencere ayarı, kol ve kilit sorunlarını kontrol ediyoruz. Ayrıca Etiler çevresinde çift açılım, ispanyolet ve menteşe arızalarına müdahale ediyoruz.
Rumelihisarı çevresinde ise hava alan pencere, conta ve kapanma sorunlarını yerinde inceliyoruz.
18 Yıllık Deneyimle Pencere Tamiri Yapıyoruz
Dünya Yapı Cam & Pimapen Sistemleri olarak 18 yıldır aynı marka adıyla sektörde hizmet veriyoruz. Bu süreçte farklı PVC ve pimapen pencere sistemlerinde çeşitli mekanik arızalarla çalıştık.
Her servis talebinde önce pencereyi kontrol ediyoruz. Ardından arızanın kaynağını belirliyoruz.
Ayrıca kullanılabilir parçaları koruyoruz. Böylece yalnızca gerekli bölümlerde işlem yapıyoruz.
Neden Dünya Yapı?
- Bebek’te yerinde pencere servisi veriyoruz.
- Kasaya sürten pencereleri ayarlıyoruz.
- Aşağı sarkan kanatları düzeltiyoruz.
- Pencere kolu tamiri yapıyoruz.
- İspanyolet sistemlerini kontrol ediyoruz.
- Menteşe ve kilit ayarı uyguluyoruz.
- Çift açılım pencere tamiri yapıyoruz.
- Pencere makası sorunlarını inceliyoruz.
- Conta değişimi yapıyoruz.
- Hava, ses ve su sorunlarını kontrol ediyoruz.
- Sağlam parçaları mümkün olduğunca koruyoruz.
- 18 yıllık sektör deneyimimizle hizmet veriyoruz.
Bebek Pencere Tamiri Fiyatları
Bebek pencere tamiri fiyatını arızanın türüne göre belirliyoruz. Örneğin pencere ayarı ile ispanyolet veya menteşe değişimi aynı çalışma kapsamına girmez.
Bu nedenle önce pencereyi kontrol ediyoruz. Ardından yapılması gereken işlemi belirliyoruz.
Ayrıca parça gerekiyorsa mevcut pencere sistemine uygun ürünü değerlendiriyoruz.
Pimapen sisteminin genel bakım ve servis seçeneklerini incelemek için Bebek Pimapen Tamiri sayfamıza da bakabilirsiniz.
Bebek pencere tamiri ve servis bilgisi için 0530 178 39 08 numarasından bize ulaşabilirsiniz.
Sık Sorulan Sorular
Bebek’te pencere tamiri yapıyor musunuz?
Evet. Bebek’te PVC ve pimapen pencerelerde ayar, kol, menteşe, ispanyolet, kilit ve conta sorunlarına müdahale ediyoruz.
Pencere neden kasaya sürter?
Kanat seviyesi veya menteşe ayarı değişebilir. Bu nedenle önce pencerenin konumunu kontrol ediyoruz. Ardından gerekli ayarı yapıyoruz.
Pencere kolu boşa dönüyorsa ne yapıyorsunuz?
Önce kol bağlantısını inceliyoruz. Ardından ispanyolet mekanizmasını kontrol ediyoruz. Sonrasında sorunun kaynağına göre işlem yapıyoruz.
Çift açılım pencere tamiri yapıyor musunuz?
Evet. Kol, makas, menteşe ve ispanyolet sistemini birlikte inceliyoruz. Ardından gerekli ayarı uyguluyoruz.
Pencere conta değişimi yapıyor musunuz?
Evet. Öncelikle mevcut conta kanalını kontrol ediyoruz. Sonrasında pencereye uygun conta kullanıyoruz.
Hava alan pencereyi tamir ediyor musunuz?
Evet. Conta, kanat baskısı ve kilit noktalarını birlikte kontrol ediyoruz. Ardından gerekli ayarı veya conta işlemini yapıyoruz.
Su alan pencereyi kontrol ediyor musunuz?
Evet. Tahliye noktalarını, contayı, kasa birleşimlerini ve kanat baskısını birlikte inceliyoruz.
Bebek çevresinde hangi bölgelere pencere servisi veriyorsunuz?
Bebek’in yanı sıra Arnavutköy, Etiler, Rumelihisarı ve Kuruçeşme çevresine de servis sağlıyoruz.
Bebek pencere tamiri için nasıl ulaşabilirim?
Servis talebi için 0530 178 39 08 numarasından Dünya Yapı’ya ulaşabilirsiniz.
Bebek Pencere Tamiri İçin İletişim
Pencereniz kasaya sürtüyor, zor kapanıyor, hava alıyor veya mekanizması sorun çıkarıyorsa bizimle iletişime geçebilirsiniz. Öncelikle pencereyi yerinde kontrol ediyoruz. Ardından arızanın kaynağını belirliyor ve gerekli tamir işlemini uyguluyoruz.
Dünya Yapı Cam & Pimapen Sistemleri
Telefon: 0530 178 39 08
